Valga haigla ühines toetusstreigiga

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline streigist informeeriv silt on nüüdsest ka Valga haiglas. Toetusstreik kestab 18-19 oktoobrini.
Roheline streigist informeeriv silt on nüüdsest ka Valga haiglas. Toetusstreik kestab 18-19 oktoobrini. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval ja reedel toimub Valga haiglas toetusstreik tervishoiutöötajate streigile. Haigla ülemarst Andres Sell kinnitas, et nagu seadus ette nõuab, on sellest kolm päeva ette teatatud ning kuupäevad sellisena fikseeritud.

Toetusstreik puudutab plaanilisi ja esmaseid haigeid. Vastu võetakse lapsed, rasedad, onkoloogilised haiged ja need haiged, kellel ravi pooleli. «Infot saab haigla registratuurist, oleme püüdnud ka kõiki haigeid püüdnud teavitada vastuvõtu ärajäämisest,» sõnas ta.

Kommenteerides streiki, sõnas Sell, et on samal arvamusel Läänemaa haigla peaarsti doktor Tõnis Siiriga, kes kolmapäevases «Aktuaalses kaameras» ütles, et puhkenud on klassivaen ning sõda patsientide ja arstide vastandamisega. Ta lisas, et niimoodi see jätkuda ei saa ning on vaja poliitilisi otsuseid.

Valga haigla ülemarsti arvates üldstreik selle nädala jooksul lahendust tõenäoliselt ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles