Talvepealinnas huugavad kahurid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvepealinnas huugavad kahurid. Foto on illustreeriv.
Talvepealinnas huugavad kahurid. Foto on illustreeriv. Foto: Monika Otrokova

Nädalavahetusel oli Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi lumekaardi andmetel Otepääl 10 cm paks lumikate. Linnamäe oru nõlval töötavad esimesed lumekahurid, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Otepää piirkonnas on kolm mäesuusakeskust, millest suurim on Kuutsemägi, samuti üle 100 km suusaradu, millest põnevama reljeefiga rajad jäävad Tehvandi spordikeskuse territooriumile. 2012. aasta talvel avati taas Väikese Munamäe suusakeskus.

Priit Tammemägi Kuutsemäe ja Väikese Munamäe Suusakeskusest ütles, et ilmastikuolusid jälgitakse hoolega. «Nii Kuutsemäel kui Munakal on täisvalmidus lumetootmiseks – niipea, kui ilm seda vähegi lubab, hakkame lund tootma.»

Ka Tehvandi spordikeskusest kinnitati, et lumekahurid on ootel, ning kui ilm vähegi lubab, algab ka seal lume tootmine.

Otepääl on ka Eesti ainukene avalik mootorsaanikelgurada. Samuti saab talvepealinnas tegeleda snowtubingu, uisutamise ja kelgutamisega, võimalik on laenutada talvevarustust murdmaasuuskadest tõukekelkudeni. Samuti on huvilistel võimalik osaleda aktiivses tegevuses: matkata ja võtta ette huvitavaid retki Otepää ümbruses.

Vaatamata sellele, et MK-etapi korraldamises tekib paus, läheb Otepää talviste ürituste korraldamise traditsiooniga edasi ning 21. detsembril kuulutatakse paik taas talvepealinnaks.

Otepää ettevõtjad on tulnud välja ideega korraldada talvefestivali, kuhu koondatud erinevad talveüritused.

Tehvandi spordikeskuses toimub lähiajal mitu talialade võistlust. Suurim rahvusvaheline tippüritus on sellel talvel kommunikatsioonijuhi sõnul 4.–6. jaanuaril toimuv laskesuusavõistlus IBU CUP, millest võtab osa vähemalt 30 riiki ja 250 sportlast.

Uudse üritusena on Otepääl kavas 26.–27. jaanuaril rahvusvaheline kelgukoeraspordi võistlus «Jälg 2013».

Teadaolevalt planeerib Eesti Suusaliit korraldada Otepääl ka talviste spordialade festivali, kus lisaks võistlustele kavas meelelahutusüritused ning suusalaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles