Valgamaa koolid pürgivad suitsupriiks

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalt osaleb tänavu Suitsuprii klassi konkursil 13 kooli, 59 klassi ja 1023 õpilast. Mullusega võrreldes pürgib maakonnast suitsupriiks üks kool rohkem.

Tänavu ei osale konkursil mullu osalenud maakonna õppeasutustest Valga Jaanikese kool. Eelmisel aastal kõrvalvaataja rolli võtnud Tsirguliina keskkool ja Lüllemäe põhikool soovivad aga tänavu samuti tubakavabaks pürgida.       

Tervise Arengu Instituudi projektijuhi Reelika Viitamehe sõnul peavad kõik võistlusel osalevad klassid alla kirjutama lepingule, kus lubavad vähemalt kuus kuud olla suitsupriid. «Eelkõige on tegemist tubakaennetuse projektiga noorele ning enamus osalevatest noortest tegelikult veel ei suitsetagi,» ütles Viitamees.

Osalusel on oluline, et terve klass ütleks suitsetamisele kindla «ei».  Kui keegi peaks klassis suitsetama, veab ta kogu klassi alt ja klass diskvalifitseeritakse. Kehtib aususe printsiip: kui noor suitsuihale järele annab, tuleb tal see üles tunnistada ja mitte jääda vahelejäämist ootama.

Võitjad selgitab välja loos. «Igal aastal loosime välja 15 rahalist auhinda, mille toel saavad klassid ekskursiooni korraldada,» sõnas Viitamees.

Auhinnad loositakse välja 16. maiks 2013. Konkurssi korraldatakse Eestis aastast 2006.

Copy
Tagasi üles