Koolis käisid kauged sugulased

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolis käisid kauged sugulased
Koolis käisid kauged sugulased Foto: Monika Otrokova

Otepää gümnaasiumis olid 24. oktoobril külalised üpris kaugelt – Marimaalt Morko vallast. Külla saabuti Saue gümnaasiumi esinduse saatel.

Delegatsiooni seas oli nii pedagooge kui maride kultuuritegelasi, kinnitas Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Direktor Aivo Meema tutvustas Otepää gümnaasiumi võimalusi ja rääkis kooli ajaloost. Külalised tõdesid, et kuigi hariduselus on meil sarnased mured – lapsi jääb nii Eestis kui ka Marimaal vähemaks ja hariduselu ähvardab ümberkorraldamine, on ka rõõmud ühised – rõõmu teeb, kui õpilased valitud erialadel edu saavutavad.

Paigast, kust külalised pärit, tegutseb neli kooli, millest üks on lütseum ehk meditsiinikallakuga kool, kus käib väga intensiivne matemaatika ja füüsika õpe. Nagu meie koolideski, on Marimaa koolides kasutusel kaasaegsed tehnoloogilised õpetamisvahendid: puutetundlikud tahvlid ja muu tehnika.

Tegutseb ka tugev muusikakool ning palju tähelepanu pööratakse õpilaste sportimisvõimaluste arendamisele. Lisaks tegutseb Marimaal presidendi kool, mis ehitatud andekatele õpilastele ja kus praegu õpib 250 õpilast.

Külalistega oli kaasas eestlastele juba tuttav marilane Aleksei Aleksejev. Tegu on Eestis õppinud kinorežissööri ning Rein Marani õpilasega, kes teinud seitse dokumentaalfilmi meie hõimurahva, maride elust. Praegu töötab ta meediaõpetajana Otepää gümnaasiumi sõpruskoolis Saue gümnaasiumis.

Copy
Tagasi üles