Stuudio Joy viib Valgamaa festivali finaali

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
B-Boys Squadi tänavatants "Vaikne hirm"
B-Boys Squadi tänavatants "Vaikne hirm" Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Festivali «Koolitants» žürii on otsuse teinud ja suurele lõppkontserdile 18. ja 19. aprillil Pärnu kontserdimajas tantsud valinud. Maakondlikel tantsupäevadel esitatud 745 tantsust on läbi piirkondlike festivalide sõela jõudnud «Koolitantsu» finaali 115, nende hulgas Valgamaalt viis – kõik Valga stuudio Joy tantsutruppidelt.


Joy tantsudest on pääsenud üleriigilisel festivalil välja valitud parimatega konkureerima tantsutrupi Richard 4.–6. klassi rühma estraaditants «Paljajalu kasteses rohus» ja 10.–12. klassi rühma estraaditants «Tema», 7.–9. klassi showtants «Öö haiglas» ja tänavatants «Kiired sammud». Breigitrupi B-Boys Squad 10.–12. klassi rühm esitab tänavatantsu «Vaikne hirm».



Žürii annab teada, et kõik vanuseastme sama tantsukategooria esitajad konkureerisid omavahel, sõltumata sellest, millises piirkondlikus voorus üles astuti.



Sada kümme lõppkontserdi kohta läks jaotusele kvoodisüsteemi järgi. Arvestati kategoorias osalenud tantsude arvu ja lähtuti hinnete abil tekkinud pingereast.



Viis esitust valiti välja erandkorras – üks maakonnast, kust poleks muidu olnud lõppkontserdil ühtki tantsu, kaks lisakohta anti lõppkontserdi toimumiskohale Pärnule, kaks kohta läks peakorraldaja otsusega napilt väljajäänud tantsude seast valituile. Nii esitatakse lõppkontserdil 115 tantsu.



Stuudio Joy juht Marina Jerjomina on uhke oma pedagoogide ja laste üle, kes «Koolitantsu» algusest peale Valgamaa Eesti tantsukaardil on hoidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles