Otepää ettevõte andis välja eriauhinna

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi UPM-Kymmene Otepää juhataja Ando Jukk
ASi UPM-Kymmene Otepää juhataja Ando Jukk Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Neljapäeval, 8. novembril kuulutati rahvusraamatukogus toimuval arhitektuurikonverentsil «Puit – homse elukeskkonna võti» välja konkursi «Aasta puitehitis 2012» võitjad. Peaauhinna sai Järvamaal paiknev Kukemõisa talu.

Peaauhinna andis üle Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves. Parima puitehitise tiitlile kandideeris tänavu kokku 29 ehitist, milles puit peamine materjal ja mis valmisid hiljemalt tänavu 30. septembril.

Konkursi peaauhinna, 2000 eurot, pani hoone arhitektile välja kultuurkapital. Puitehitise omanikule anti üle majamärk tunnustusena puidu kui loodusliku ja taastuva ehitusmaterjali kasutamise eest.

UPM-Kymmene Otepää AS andis aga üle eriauhinnale parima vineerikasutuse eest. Selle sai UPM-Kymmene Otepää AS kontori juurdeehitus, mille autorid on Erik Konze ja Peter Pääso.

Otepää vineeritehase uues kontoris on hea kombinatsiooniga liimpuidust ja vineerist saavutatud puhas, funktsionaalne ning skulptuurne tulemus. Oskuslikult on väärtustatud tavalist, ausat kasevineeri.

Eripreemia rahaline väärtus on 700 eurot, andis teada metsanduse kommunikatsioonijuht Regina Hansen.

UPM-Kymmene Otepää AS pälvis tänavu taas esikoha ajalehe Äripäev koostatud Valgamaa edukamate ettevõtete pingereas. Ettevõte tegevjuht on Ando Jukk. Firma tegeleb spooni ja vineeri tootmisega.

Konkurss «Aasta puitehitis» toimus tänavu 10. korda. Seda korraldab Eesti metsa- ja puidutööstuse liit. Konkursiga soovitakse toetada puidu laialdasemat kasutamist ehituses.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles