Kavandatav prügila hirmutab Palupera valla elanikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palupera valla elanik Vello Siimann kardab, et Atra külla rajatakse prügimägi, mille tulemusena sunnitakse inimesed oma kodudest lahkuma.
Palupera valla elanik Vello Siimann kardab, et Atra külla rajatakse prügimägi, mille tulemusena sunnitakse inimesed oma kodudest lahkuma. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Palupera valla Atra küla elanikud on mures elukeskkonna pärast, mille ähvardab rikkuda lähedusse planeeritav prügila. Enim häirib inimesi, et juba käima lükatud protsessist said nad endi kinnitusel teada tagantjärele.

Vello Siimann on kavandatava prügila lähedal elanud juba pikemat aega, Imre Odraks on kodu sinnakanti rajanud viimase viie aasta jooksul.

Mõlema mehe üllatus oli suur, kui mõne aja eest kuuldi, et mitte kuigi kaugele nende elukohtadest plaanitakse rajada prügila.

Nagu mehed rõhutavad, on jutt vaid mõnesaja meetri kaugusele kavandatavast rajatisest, millelt levivad hais ja müra rikuvad vaikse ja rohelise elukeskkonna.

Mehi ei rahulda ka jäätmejaama asukoha valiku eksperthinnang, millest võib välja lugeda, et erilist mõju ettevõtmine nende elutingimustele ei tekita.

Vallavanem Terje Korsi sõnul on teemat arutades hetkel sellest ette joostud. «Kogu asi on veel väga eos,» rääkis Korss. «Palupera vald ei ole teinud ühtegi otsust selles osas, kõike saab veel arutada.»

Aruteluks kutsus vald märtsis kokku rahvakoosoleku, kus temaatikat tutvustasid ka keskkonnaministeeriumi spetsialistid. Korsi sõnul arutelust kahjuks midagi välja ei tulnud, sest inimesed kippusid emotsioonidele voli andma.

Vallavanema sõnul on arutluse all olnud eksperthinnangu tellinud maaomanik Vevasi OÜ. «Maaomanik oli huvitatud ala arendamisest ja tegi eksperthinnangu, kas koht sobiks prügila jaoks,» rääkis Korss. Tema sõnul on see tavaline asjade käik.

Ettevõttega Vevasi OÜ on teiste hulgas seotud vallavolikogu esimees Vambola Sipelgas.

Tema sõnul ei ole keegi plaaninud rajada Atra külla prügimäge, jutt on olnud prügikäitlemisettevõttest. Ta pareeris ka mõtte, et ideed on arendatud inimeste seljataga.

Loe põhjalikumalt teisipäevasest ajalehest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles