Valgamaa ettevõtted ootavad käibe kasvu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Vohu
Silver Vohu Foto: Peeter Langovits / Postimees

Valgamaa ettevõtted ootavad 2013. aastal käibe kasvu, näitab SEB poolt maakonna ettevõtteklientide seas korraldatud kiirküsitlus, andis teada panga kommunikatsioonijuht Silver Vohu.

Käibe kasvu näevad peaaegu kõik vastanud ettevõtted, kusjuures kaheksa protsendi arvates kasvab käive rohkem kui 15 protsenti.

Investeeringuid kavandab järgmisel aastal 54 protsenti küsitletud 24 ettevõttest, kusjuures kõigist firmadest 46 protsenti kavatseb investeerida üle 30 000 euro. Samas ei ole kolmandik vastanutest veel selles vallas otsuseid teinud.

Valgamaal küsitletud ettevõtetest 33 protsenti planeerib tuleval aastal suurendada aktiivsust eksporditurgudel, seejuures 17 protsenti kõigist küsitletutest kavatseb siseneda uutele turgudele. Uuendustegevusi toodete või teenuste vallas kavandab järgmisel aastal 38 protsenti vastanutest, seda nii tootmis- kui teenindusettevõtetes.

Vastanutest 21 protsenti kavatseb töötajaid juurde võtta ning ülejäänud töötajate arvu ei muuda. Töötajate arvu vähendamist ei kavanda ükski vastanu.

SEB viib oktoobris ja novembris läbi suure nõustamisprojekti, mille käigus külastavad panga esindajad ligikaudu 900 Eesti väikest ja keskmise suurusega ettevõtet kõigis 15 maakonnas. Nõustamisprojekti raames viiakse läbi ka küsitlus, kus maakondade ettevõtted saavad anda hinnanguid oma 2013. aasta käibe arengutele, töötajate arvu muutumisele, ekspordi- ning innovatsioonikavadele ja planeeritud investeeringutele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles