Suusaradadel käib usin töö

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi staadion
Tehvandi staadion Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tehvandi spordikeskuses on laupäevast avatud umbes 1,7 km kilomeetri pikkune eelmise talve kunstlumest valmistatud suusarada suusatamiseks nii klassika- kui vabatehnikas, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht. Rada algab Tehvandi peahoone kõrvalt staadioni poolt Kunimäe platoolt, kulgedes sealt Tordikarbini ja Kunimäe põhjanõlvalt tagasi.

Looduslikust lumest rajapõhjad on alla sõidetud ka ligi 4 km pikale rajale. Klassikajälge seal aga veel sees ei ole. Täna, 3. detsembril jätkuvad kunstlumest raja ehitustööd ja lume tootmine Hobuseraua, Püksisääre ja staadioni piirkonnas. Suusatajatel palutakse sellega enda ohutuse huvides arvestada.

Kunstlumest rada on valgustatud alates tänasest igal õhtul kuni kella üheksani õhtul.

Suusatamiseks on avatud ka valgustatud kergliiklustee Valga maantee ääres Otepää linna piirist Munamäeni pikkusega umbes 1,5km edasi-tagasi. 

Kelgutamiseks on avatud Neljakasemägi, kus saab lustida omade kelkuga omal vastutusel. Mägi on valgustatud igal õhtul kuni kell 21.00.

Avatud on ka üheksa rajaga talvine Tehvandi disc-golfi park, mis algab Tartu maratoni raja äärest ja kulgeb Kunimäe lõunanõlval ega ristu 3,75km suusarajaga. Suletud on suvise pargi Kunimäe-pealsed ja Kunimäe põhjanõlval paiknevad rajad.

Kuutsemäe puhkekeskus avatakse külastajatele sellel nädalavahetusel, Väikese Munamäe suusakeskus 15. detsembril.

Tõrva linna spordimetoodik Harald Laidre aga kinnitas Valgamaalasele, et iga päev kella neljast kaheksani on avatud ka Tõrva linna valgustatud suusarada, samuti saab kasutada Härma suusarada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles