Koolimajas käisid vargad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembitu tänaval asuv koolimaja
Lembitu tänaval asuv koolimaja Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ajavahemikul 20.–23. detsember on sisse murtud Valgas Lembitu tänaval asuvasse koolimajja.

Esialgsel vaatlusel on kaduma läinud arvuti koos kuvariga.

Valga põhikooli direktor Tarmo Post ütles Valgamaalasele, et Lembitu tänava koolimajja on varasemaltki sisse murtud. Kaks kuud tagasi viidi näiteks kaasa arvutiklaviatuur.

Kes varguste taga võiks olla, Post arvata ei osanud. "Tean vaid, et jalajäljed olid hästi suured," lisas ta viimase juhtumi kohta. Küll aga on teada, et majja pääseti akna kaudu. "Seal on vanad aknad ja üks oli lahti tõmmatud." Kahjustada saanud aken on praeguseks naeltega kinni löödud.

Direktor rääkis veel, et arvuti koos kuvariga varastati klassist ja kuigi koolis on üldvalve, kõik ruumid valve all ei ole. Ta lisas, et õnneks oli tegu üpris vana masinaga, mis tähendab, et varas suurt materiaalset kasu ei saa ning ses mõttes ei saanud ka kool kuigi suurt materiaalset kahju. Vargusega tekitatud kahju on praeguste hinnangute kohaselt ligi 300 eurot.

Et vargused ei korduks, on kooli juhtkond Posti sõnul teinud linnavalitsusele taotluse videokaamerate ostuks. Ent ta tõdes samas, et otsuseni, kas ja millal Lembitu tänava koolimaja kaamerad saab, läheb veel aega.

Vargusest on Posti kinnitusel teavitatud ka politseid ning korrakaitsjad tegelevad edasise uurimisega.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles