Annetused tõid Laurale üle 3000 euro

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetused tõid Laurale üle 3000 euro.
Annetused tõid Laurale üle 3000 euro. Foto: Tatjana Voloh

Detsembri lõpuni kestnud annetuskampaania lõplikuks summaks jäi 3338 eurot, mis läheb bulloosset epidermolüüsi põdeva Laura (pildil) ravile.

Novembri viimastel päevadel oli see summa veel 2500 euro kandis. Kampaania korraldanud Elina Kisselevi enda salasoov oli, et lõpuks koguneks 5000 eurot, kuid see ei täitunud. Ta oletas, et põhjus võis olla kampaania piirdumises vaid Valgamaaga. Üleriiklikuks oleks aga aega väheks jäänud.

Et üleriiklik kampaania toonuks rohkem annetusi, näitas Kisselevi sõnul kas või see, et õhtustes teleuudistes näidatud heategevuskontsert pani inimesed Laurat toetama. «Kui TV3s oli väike klipike, tulid kohe päris suured summad juurde,» sõnas ta.

Laura ema Tatjana Voloh ütles, et inimeste lahkus tegi südame soojaks. Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond toetab peret veel pool aastat. Mis aga edasi saab, on lahtine. Seepärast hoiavad Laura vanemad kampaania ajal saadud annetusi tulevikuks.

Voloh soovitas, et need, kellel on raskusi, võtaksid abi julgemalt vastu, sest see muudab enda elu veidi kergemaks ning aitavad ikka need, kes seda teha tahavad – kedagi ei sunnita. «Abi vastuvõtmine ei ole häbiasi,» sõnas ta – lisades, et pärast heategevuskontserti on isegi võõrad nendega ühendust võtnud, soovides toetada.

Kisselev sai hea kogemuse, kuidas heategevuskontserti ja -kampaaniat korraldada, mistõttu on mõttest läbi käinud leida ka tulevikus maakonnast üles raskustes olijad.

«Neid on kindlasti palju, aga pean mõtlema, kuidas need inimesed leida,» ütles ta. «Imestasin, kui paljud aitasid ja kontserdile tulid – olen väga rahul.»

Kaheaastane Laura põeb bulloosset epidermolüüsi, mille tõttu on tüdruku nahk väga tundlik ja võib kahjustuda iga tugevama kontakti või hõõrdumise järel.

Ülitundliku nahaga laps saab kanda vaid neid riideid, millel pole õmblusi. Lapse nahale ja limaskestale tekivad villid, mis on purunedes valulikud ja paranevad aeglaselt. Seepärast on Laural raskusi ka söömisega, sest villid tulevad samuti suu limaskestale.

KAMPAANIA KOKKUVÕTE

Laura raviks kogunes 3338 eurot.

Kontserdil laekus 238 eurot annetuskasti.

Kontserdil käis 279 inimest.

Üks firma maksis 200 euro ulatuses kinni sidumismaterjali.

Allikas: Elina Kisselev

Copy
Tagasi üles