Stuudio näitab mitmekesist kava

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuudio Joy tantsijad Tallinnas toimunud rahvusvahelisel laulu- ja tantsufestivalil
Stuudio Joy tantsijad Tallinnas toimunud rahvusvahelisel laulu- ja tantsufestivalil Foto: Erakogu

Laulu- ja tantsustuudio Joy avab laupäeval Valga kultuurikeskuses uue aasta hooaja kahe aruandekontserdiga.

Kontsert on nime – «Talvine vikerkaar» – saanud etenduva mitmekesisusest. «Üles astuvad ligi 150 praegust ja endist stuudio tantsijat-lauljat. Vaatajateni tuuakse kahe tunni jooksul 24 laulu- ja tantsunumbrit,» selgitas Joy juht Marina Jerjomina.

Esinejad on vanuses 3–60 aastat ning lavalaudale astub paljurahvuseline seltskond: eestlased, venelased, armeenlased, ukrainlased, lätlased, valgevenelased. «Seetõttu kuuleb väga erinevat muusikat ning näeb põnevaid tantsuseadeid,» lisas stuudio juht.

Näidatakse rahvale mõne kuuga õpitut

Kuigi stuudio liikmetest poole moodustavad uustulnukad, sest paljud on läinud mujale õppima või elama, on kolme kuu jooksul ära suudetud õppida kontserdi jagu laule ja tantse. Esitusele tulevatest numbritest on täiesti uued 19, ka konstüümid on äsja nõelasilmast tulnud. «Lapsed ja noored on koos pedagoogidega ära teinud tähelepanuväärse töö,» kinnitas Jerjomina.

Kontserdile on kutsutud ka Valga Jaanikese kooli ja lastekodu Kurepesa lapsed. «Lisaks osalevad lasterikkad pered, kes jõulupeo loteriiga pääsme said,» täpsustas ta.

Taolisi aruandekontserte korraldab stuudio kaks korda aastas, sedakorda on tegemist juba 35. kontserdiga.

Selja taga kirev aasta

Jerjomina sõnul oli möödunud aasta stuudiole väga töörohke ja võidukas, samas huvitav ja loominguline. "Ka ebaõnnestumistest tegime järeldused ja saime kogemuste võrra rikkamaks.«

Mullustest tegemistest nimetas ta Koolitantsu festivali. Vabariiklikus poolfinaalis osales Joyst neli gruppi, kellest Richard (4.–6. klass) pääses finaali. Edukas oli stuudiole ka maakonna Laulukarussell, kus võideti esikoht 8–10aastaste ning 19aastaste ja vanemate vanusegrupis. Ka üks eripreemiatest tuli Joyle.

Erti uhke oli Jerjomina Sabina Mettuse võidu üle Tartus toimunud lauluvõistlusel »Kuldne hääl«. Nimetamist väärivaks pidas ta veel osavõttu Tallinnas rahvusvahelisest tantsu- ja lauluvõistlusest, kus samuti mitme auhinnaga naasti.

Ansambel Samsaara pälvis Moostes rahvamuusikafestivalil sõsarrahvaste preemia ning unustamatud muljed olid stuudio juhil ka juunis osaletud rahvusvaheliselt folkloorifestivalilt Valgevenes. »Saime nendelt kutse osaleda ka sellel aastal,« rõhutas Jerjomina. Korraldati ka üheksa salsaõhtut, mis rahva hulgas väga omaks võeti.

»Stuudio korraldusel ja/või osalusel toimus kokku 47 kontserti, konkurssi, üritust ja festivali,« ütles Jerjomina.

Ta usub, et alanudki aasta saab Joyle olema töörohke, edukas ja rahulolu pakkuv. Jaanuaris on peale kontserdi tulemas maakondlik Koolitantsu voor, laulukarussell ja Joy kevadkontsert. »Jätkuvad salsaõhtud ning jaanuaris korraldame tasuta salsatantsu kursused. Rääkimata arvukatest konkurssidest ja festivalidest, kuhu oleme kutse saanud."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles