Valga gümnaasiumist saab peagi riigikool

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostöölepingu kirjutasid haridus- ja teadusministeeriumi saalis alla minister Jaak Aaviksoo ning Valga linnapea Kalev Härk.
Koostöölepingu kirjutasid haridus- ja teadusministeeriumi saalis alla minister Jaak Aaviksoo ning Valga linnapea Kalev Härk. Foto: Rein Joamets / haridus- ja teadusministeerium

Valga linnavolikogu tänase otsusega antakse gümnaasiumi pidamine hiljemalt 1. septembriks 2015 üle riigile, andis teada linnavalitsuse avalike suhete spetsialist. Ühtlasi korraldatakse samaks ajaks vene gümnaasiumi järk-järguline üleminek põhikooliks.

Valga gümnaasiumi asukohana on planeeritud ajalooline koolimaja aadressiga J. Kuperjanovi tn 10, mida soovitakse rekonstrueerida gümnaasiumihariduse andmisele vastavaks hooneks.

Haridus- ja teadusministeerium on teatanud valmisolekust võtta keskhariduse osas suurem vastutus ja luua igasse maakonda tugev riigigümnaasium. Ühtlasi lubatakse panustada taristu korrastamiseks ELi tõukefondide ja riigi vahendeid, seades sel juhul üheks tingimuseks gümnaasiumipidamise üleandmise Eesti Vabariigile.

«Valga linn on olnud oluline hariduskeskus, kus on antud kooliharidust teadaolevalt 1580. aastast. Tänane otsus annab Valga gümnaasiumile maakonnas ja üle selle piiride uue ja jõulisema tähenduse,» kommenteeris linnapea Kalev Härk. «Kavade teostumisel on lisaks rahvusvahelisele kutseõppele võimalik Valgas omandada valikuterohket ja kaasaegse õppekeskkonnaga gümnaasiumiharidust,» lisas Härk.

Täna sõlmivad haridus- ja teadusminister ja Valga linnapea ka ühiste kavatsuste kokkuleppe, millega alustatakse läbirääkimisi linna gümnaasiumi pidamise riigile üleandmiseks ja hilisemaks koostööks. Gümnaasiumihoone ehitamiseks esitatakse taotlus toetuse saamiseks ning riigigümnaasium alustaks tegevust hiljemalt 1. septembrist 2015.

Leppe alusel tagab haridus- ja teadusministeerium meetmes «Gümnaasiumivõrgustiku korrastamine» ette nähtud omafinantseeringu ulatuses kaasfinantseeringu.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles