Maamessi külastas üle 20 000 inimese

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamess.
Maamess. Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Möödunud nädala lõpus Tartus toimunud maamessi külastas kolme päeva jooksul ligi 24 000 inimest, kes uudistasid 191 ettevõtja pakutavat alates suurest põllu- ja metsatehnikast ning lõpetades istikute ja mahetoodetega.


Maamessi projektijuht Aare Loodus peab messi igati kordaläinuks. «Tegemist on pika ajalooga ettevõtmisega, mis on viimaste aastate jooksul kõvasti kasvanud. Nii ettevõtjaid kui külastajaid oli hoolimata keerukast majandussituatsioonist palju, mis näitab messi olulisust ja elujõulisust,» rääkis Loodus.

Tema sõnul ületasid külastajanumbrid prognoose ning on selgeks märgiks, et hästi läbimõeldud mess toob ka huvilised kohale.

Tänavune maamess pakkus külastajatele tutvumiseks hulgaliselt uut ja praktilist tehnikat, mida nägi ka reaalses tööolukorras. Kohal olid erinevate aiandus- ja toidukaupade esindajad ning elusloomadega tegelevad ettevõtted.

Kolme päeva jooksul jagati seminaridel infot maaettevõtlusest erinevatest valdkondades. Huvilised said lennata Eesti Maaülikooli 3D Maastikuteatri vahendusel ja uudistada seeläbi kodukanti Tartus või Hiiumaal. Messiterritooriumilt leidis külastaja ka ulatusliku näituse, mis tutvustas metsandusega seonduvat.

Maamessi raames toimus taas ka raievõistlus «Kevadkarikas 2009», kus võtsid mõõtu tituleeritud saemehed Eestist, Lätist ja Soomest. Eestlastest 2006. aasta maailmameistrid näitasid võistlustel taas kõrget taset: Taavi Ehrpais tuli üldarvestuses esimeseks ja Andres Olesk kolmandaks, teine koht läks soomlastele.

Lisaks tublidele kaasmaalastele saavutasid häid tulemusi ka saemeeste noorema põlvkonna esindajad Luua Metsanduskoolist.

Maamess 2010 toimub juba järgmise aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles