Veel saab esitada taotlusi teenetemärkidele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa Teenetemärk
Valgamaa Teenetemärk Foto: Repro

Valga maavalitsus ja Valgamaa Omavalitsuste Liit ootavad homseks, 5. veebruariks taotlusi maakonna teenetemärkidele, andis teada maavalitsuse avalike suhete juht.

Teenetemärgid antakse üle 22. veebruaril maakonnas toimuval iseseisvuspäeva aktusel Tõrva piirkonnas. Vapimärgi ja teenetemärgiga kaasneb rahaline preemia.

Valgamaa vapimärk on maakonna kõrgeim autasu, mis antakse elutöö eest neile, kes oma töö ja tegevusega kaasa aidanud maakonna arengule.

Valgamaa teenetemärk on mõeldud kodanikele, kes silma paistnud märkimisväärse, maakonnale olulise saavutusega.

Teenetemärkide andmise taotlusi on õigus esitada maakonna valla- ja linnavalitsustel ning volikogudel, Valgamaal tegutsevatel juriidilistel isikutel, erakondadel, liitudel, ühingutel, seltsidel, klubidel ja eraisikutel.

2012. aastal pälvis vapimärgi Valga haigla uroloog-kirurg Väino Seppa ja teenetemärgi said kauaaegne omavalitsustöötaja Vambola Sipelgas ning vabakutseline kirjanik ja ajakirjanik Vello Jaska.

Taotlused palutakse esitada kirjalikult või elektrooniliselt Valga maavalitsusele. Kontaktid, taotluse vormi ja lisainfot leiab maavalitsuse kodulehelt.

Valgamaa vapi- ja teenetemärkide kavandite autor on heraldikaekspert Priit Herodes, metallitööd teostas OÜ Sporrong Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles