Aktsiooni ettevalmistused on kulgenud edukalt

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumeeste meeleavaldus Via Baltika ääres.
Põllumeeste meeleavaldus Via Baltika ääres. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Täna toimuva põllumeeste protestiaktsiooni ettevalmistused on kulgenud edukalt – Via Baltica trassile on heinapallid kohale viidud ja tähistatud plakatiga «Võrdsed võimalused Balti põllumeestele!».

Balti põllumajandusorganisatsioonide esindajad kohtusid eile Läti peaministri Valdis Dombrovskisega, kes tunnustas põllumehi ja avaldas arvamust, et nii eelnevad aktsioonid kui lõkked Via Baltika trassil pakuvad ülemkogu läbirääkimistel suurt tuge.

Heinapallid süütavad erakondade noortekogude liikmed. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna noortekogu juhi Lauri Läänemetsa sõnul on see noortekogude esimene nii suur ühine ettevõtmine. «Me ei ole maanteel mitte ainult põhupalle süütamas, vaid avaldame ka oma toetust Baltimaade põllumeestele,» nentis Lauri Läänemets.

Kell 17.30 süüdatakse Tallinnas ühiselt heinapakk, mis on signaal süüdata Via Baltica trassil Läti piirini paigutatud heinapakid. Linnarahvale pakutakse ka Mulgi putru.

Lõkked jätkuvad Lätis, pidulik tule üleandmine toimub Ikla piiripunktis kell 17.30. Solidaarsuse märgiks võivad lõkked süttida mitte ainult Via Baltica trassil, vaid kõikjal Eestis.

7.−8. veebruarini toimub Euroopa Ülemkogu, kus loodetavasti saab lõpliku kuju ühenduse eelarve aastateks 2014−2020, sealhulgas põllumajandustoetused. Sellest sõltuvad nii Eesti ning teiste Balti riikide põllumeeste konkurentsivõime järgneval seitsmel aastal kui kohaliku toidu hinnad.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles