Lõunaeestlased lähevad Riiga messile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurite valvatav Vabaduse monument Riias.
Sõdurite valvatav Vabaduse monument Riias. Foto: Andres Haabu / Postimees

Reedest pühapäevani leiab Riias aset rahvusvaheline turismimess Balttour 2013, mis on Lõuna-Eestile oluline, kuna Läti on Lõuna-Eesti turismisektorile üks tähtsamatest sihtturgudest. SA Lõuna-Eesti Turism osaleb messil koostöös Valgamaa arenguagentuuri, MTÜ Sangaste Turismiküla ja Põlvamaa arenduskeskuse ning Viljandi ja Võrumaa esindajatega.

Lõuna-Eesti ühispinna suurus on messil 27 ruutmeetrit. Külastajate tähelepanu köitmiseks valmistatakse ja pakutakse kohalikust toorainest tehtud kalja ja putru ning Põltsamaa muuseumi poolt veini ja juustu.

Tegevust pakuvad veel Vudila mängumaa, kellel kaasas maskott ja puidumedalite templimasin. Palamuse muuseum õpetab kasutama tahvlit ja krihvlit ning Eesti maanteemuuseum võtab lastele kaasa muuseumile iseloomulikud autod ja tõukeratta. Samuti saadavad Lõuna-Eesti ühispinnale materjale teater Vanemuine, Aleksandri hotell, Tartu Ülikooli muuseumid ja Võhandu maraton.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles