Tartu Maratoni Naistesõidu läbis üle 150 naise

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Adermann  Naistesõidu finišis
Annely Adermann Naistesõidu finišis Foto: MTÜ Klubi Tartu Maraton

Täna, 10. veebruaril toimus 42. Tartu Maratoni peaproov, mille raames leidsid aset 2. Tartu Teatemaraton, avatud raja 63, 31 ja 16 km sõidud ning Tervis Plussi 12. Tartu Maratoni Naistesõit.

Naistesõidu 16 km kulges Palult Elvasse ning raja läbis kokku 151 naist. Naistesõidu eestvedaja Annely Adermann jõudis finišisse laia naeratuse saatel: „Mul on väga hea olla ja mingit väsimust nagu polekski. Selle 16 km jooksul jõuab seltskonda nautida, loodust imetleda ja suusa libisemise üle rõõmu tunda,“ kirjeldas Annely oma finišijärgseid emotsioone. Annely kutsub kõiki naisi naistesõidul osalema, sest naistesõit ei ole sõit võidu peale, see on lihtsalt puhas suusarõõm: „Kõik naised suusatama!“ innustab Annely.

Numbri 10603 all naistesõidule startinud Merike Annuk nõustub Annelyga, et naistesõidul võiksid osaleda kõik: „See melu ja koostegemine annab juurde väga palju positiivsust,“ sõnas Annuk. „Rajal olles jõuad mõelda, et miks ma siia tulin, aga finišisse jõudes on jälle „power“ sees ja olek on väga hea,“ lisas Merike.

Naistesõiduga toimusid ühel ajal ka 42. Tartu Maratoni Avatud Rada ja 2. Tartu Teatemaraton. Kokku registreerus maratoni peaproovile 1268 suusatajat, kellest 620 võtsid osa teatemaratonist (155 meeskonda).

Klubi Tartu Maraton projektijuht Kunnar Karu sõnul on nädal enne toimuv üritus 42. Tartu Maratoni õnnestumiseks väga oluline: „Maratoni peaprooviks kutsume üritust just seetõttu, et ettevalmistused on samasugused nagu nädala pärast Tartu Maratonil. See annab väga hea võimaluse näha, kus peaks midagi teistmoodi tegema, mida veel paremaks teha,“ rääkis Karu ning lisas, et parima maratonielamuse tagamiseks käivad ettevalmistused eelolevaks pühapäevaks täie hooga.

MTÜ Klubi Tartu Maraton

Copy

Märksõnad

Tagasi üles