Suursaadik lustis mootorsaaniga

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide suursaadik Jeffrey D. Levine
Ameerika Ühendriikide suursaadik Jeffrey D. Levine Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Olen alati tahtnud mootorsaaniga sõita ja Kuutsemäel sain selle lõpuks ära teha – see oli fantastiline,» vastas Ameerika suursaadik Jeffrey D. Levine küsimuse peale, mis Valgamaa visiidi käigus seni eredaim seik oli olnud.

«Külastan Valgamaad esmakordselt, tahan tundma õppida ja näha igat Eesti maakonda. Olin kuulnud palju head Otepää ja maakonna kohta üldiselt ja see tekitas minus huvi just talvel seda kanti külastada,» rääkis Levine.

Tema üks eesmärke maakonnas on huvi olmasolul korraldada maakonnas Ameerika päev. «Eriti tore oleks üks taoline üritus siin teha just sellepärast, et olete ju kaksiklinn,» rääkis ta.

Suursaadik tõi välja kolm peamist ala, millele tahab keskenduda, olles suursaadikuna Eestis ametis. «Esiteks turvalisus – mõistan, et NATO liikmesriigiks olemine ja meie ühised turvalisuse kohustused on Eestile väga olulised. Lisaks tahaksin näha Ameerika ja Eesti vahel veelgi rohkem kommertssuhteid,» ütles ta. Tema sõnul otsib ta alati võimalusi, et suurendada kaubandussuhteid kahe riigi vahel.

«Külastasin Otepää lähedal Arula külalistemaja, kus peremees on ameeriklane. Soovin tema tegemisi nii palju toetada kui võimalik, minu teada ta on ainus ameeriklane Valgamaal, kes siin äriga tegutseb,» rääkis Levine.

«Soovin luua häid kontakte ja suhteid siinsete inimestega. Külastasin näiteks täna hommikul ka Otepää gümnaasiumi, õpilased seal olid suurepärased. Julgustan kõiki eestlasi Ameerikat külastama, seal näiteks kas haridust omandama või mõne legaalse programmi kaudu töötama,» rääkis ta.

Tema sõnutsi teatakse Eestit tema kodukandis, San Franiscos, peaasjalikult kui Skype´i ja e-innovaatilisuse riiki. «Kui mõelda, et Skype tuli nii väiksest riigist, on see fenomenaalne. Pooled maailma rahvusvahelistest kõnedest tehakse tänapäeval Skype kaudu. Skaipimisest on suisa saanud üldkasutatav termin.»

Levine kohtus visiidi käigus ka Otepää valla esindusega. Valgas vestles ta linnapea Kalev Härgiga raekojas ja einestas Metsises maavanem Margus Lepikuga.

Copy
Tagasi üles