Aasta ema 2009 tiitli võitis Maie Niit

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie Niit
Maie Niit Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Eesti Naisliit valis 12. korda aasta ema. 31 tugeva ja võrdväärse kandidaadi seast pälvis austava tiitli seekord Maie Niit Valgamaalt Otepää vallast.


Otepää lihatööstus Edgar tegevjuht ja omanik on kahe lapse ema ja nelja lapselapse vanaema.

Maie Niit on tegus ja toimekas naine, kes asutanud nullist 1990. aastal ettevõtte, mis annab hetkel tööd 40 inimesele. Aastaid on ta oma pere ja firma kõrvalt toetanud vastavalt võimalustele ka lastekodulapsi.

Lisaks tööle ja perele osaleb naine ka aktiivselt ühiskondlikus elus.

Vastne aasta ema märkis pärast tiitli teatavaks saamist, et Nõukogude ajal töötas ta ka enda meelest korralikult, aga tänutäheks sattus toona vaid korra Tartus autahvlile, kuna ikka oli midagi viltu - kas ei olnud ta nõus kuuluma teatud jõu struktuuridesse või võttis tööle uskliku inimese. Ent Eesti taasiseseisvumisega on tulnud ka rohkem tunnustust.

«Olen püüdnud kõiki oma tegemisi teha nii ausalt kui võimalik. Töötatud on küll palju, vahel juba muretsesin, et ega lapsed sellepärast kannatanud pole, aga tütar rahustab mind alati maha, sest arvab, et nemad vennaga on saanud oma elus piisavalt emaarmastust ja hoolt,» lisas aasta ema.

Oma pere ja laste üle tunneb naine suurt uhkust.

«Nad on mul kõik tublid, lapsed lõpetanud kõrgkoolid ja loonud toredad pered. Mul on tõesti vedanud, saan hästi läbi nii oma minia kui väimehega,» pole naine kiitusega oma lähedaste aadressil kitsi.

10. mail minnakse Tallinna austavat tiitlit vastu võtma kogu perega. Abikaasa kahjuks jääb koju, sest elas hiljuti üle infarkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles