Keskmine palk tõusis taas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Statistikaameti andmed näitavad, et keskmine brutokuupalk kasvab jõudsalt. Ilmselt mõjutab aga näitajaid oluliselt asjaolu, et paljudele töötajatele maksti mullu 4. kvartalis ühekordset lisatasu.

Eesti keskmine brutokuupalk oli 2012. aasta neljandas kvartalis 916 eurot ja brutotunnipalk 5.53 eurot, mis teeb aasta varasemaga võrreldes kasvuks vastavalt 5,9 ja 6,6 protsenti. Oktoobris oli keskmine brutopalk 907, novembris 887 ja detsembris 957 eurot.

Valgamaa keskmine brutopalk oli 2012. aasta viimases kvartalis 733 eurot. 2011. aasta lõpul oli see 669 eurot. Seega kasvas näitaja aastases võrdluses veidi üle 9 protsendi.

Kui maakonnad keskmise palga alusel ritta seada, jääb Valgamaa täpselt keskele. Seitsmes maakonnas oli mullu 4. kvartalis keskmine bruutokuupalk kõrgem, seitsmes madalam.

Riigi keskmine palk on kõrge tänu Tallinnale ja Harjumaale. Tallinnas oli näitaja 1047 ja Harjumaal 1028 eurot. Kõigis teistes maakondades jääb keskmine palk alla riigi keskmise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles