Viirusnakkustesse haigestumine Valgamaal kasvas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu Eestis arstide poole 9318 haigestunut, neist 44 protsenti olid lapsed.

Väikest haigestumise kasvu märgiti terviseameti teatel Hiiumaal, Narvas, Valga- ja Viljandimaal, mujal püsis haigestumine stabiilsena või oli langustrendis.

Kuigi arstide poole pöördunute üldarv enam ei kasvanud, suurenes pöördujate hulgas vanemaealiste osakaal, kes olid haigestunud grippi. Haigestumine nende inimeste seas pea kahekordistus, teiste vanusrühmade puhul langes.

Eesti on praegu haigestumuse stabiliseerumise faasis. Grippi haigestumise intensiivsust saab hinnata endiselt keskmiseks ning gripi levikut laialdaseks.

E-Tervise SA esialgsetel andmetel vajas möödunud nädalal haiglaravi 11 gripiviirusega patsienti. Hooaja algusest on neid hospitaliseeritud 252.

Veebruaris suri gripi tõttu kaks inimest vanuses 77 ja 66 eluaastat, mõlemad kuulusid haigestumise riskirühmadesse. Kokku on gripihooaja algusest surnud viis inimest, neist neli olid 65aastased või vanemad.

Kuigi ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine on stabiliseerunud, püsib see suhteliselt kõrgel tasemel, mistõttu soovitab terviseamet jätkuvalt vältida rahvarohkeid kogunemisi ja järgida kõiki gripist hoidumisi abinõusid: pesta tihti käsi, aevastades katta suu, hoida haigega vahet, haigestudes püsida kodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles