Õpetajad üle Eesti kogunevad tantsu vihtuma

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsurühm Pilleriin on õpetajate rahvatantsufestivalist osa võtnud neljal korral. Tänavu on neil au festival piirilinnas ise korraldada.
Rahvatantsurühm Pilleriin on õpetajate rahvatantsufestivalist osa võtnud neljal korral. Tänavu on neil au festival piirilinnas ise korraldada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval kaerajaanitab Valgas keskpõrandale kokku 250 õpetajat-rahvatantsijat kogu Eestist – piirilinn võõrustab õpetajate rahvatantsufestivali.

«Festivalil on selline traditsioon, et igal aastal antakse teatepulk, milleks on suur puust vanaaegne reha, üle järgmisele korraldajale. Eelmisel aastal otsustati, et tänavu võiks üritus toimuda Valgas,» rääkis Tiivi Rüütel rahvatantsurühmast Pilleriin, kuidas tänavu Valga korraldajalinnaks sai.

Rüütli sõnul on Pilleriin õpetajate tantsupeost osa võtnud neljal järjestikusel aastal. «Meil on hea meel, et tänavu festival siin toimub, sest Valgas pole paljud käinudki,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles