Valgamaale kerkib viis kollast akent

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kollastest National Geographicu akendest Valgamaal hakkab peatselt paiknema Sangaste lossi kandis, pajatades lugu Sangaste rukkist ja Rukkikülast.
Üks kollastest National Geographicu akendest Valgamaal hakkab peatselt paiknema Sangaste lossi kandis, pajatades lugu Sangaste rukkist ja Rukkikülast. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ideevoor National Geographicu kollaste akende paigaldamiseks Lõuna-Eesti avastamisväärt paikadesse on lõppenud. Valgamaalt valiti välja viis objekti.

Koostööprojekti «Elu kahe maailma piiril» algatas viis Leader-tegevusgruppi, kaasates sihtasutuse Lõuna-Eesti Turism ja maakondlikud turismiarendajad, EASi, ajakirja National Geographic Eesti, Tartu ja Valga linna. Lisaks on võrgustikuga ühinenud Viljandi- ja Jõgevamaa.

Ühiste pingutuste tulemusena on selle aasta suvest Lõuna-Eestis ringi rännates võimalik heita pilk piirkonna avastamist väärt paikadele läbi ajakirja National Geographic tunnuseks olevate kollaste akende. Maastikele paigaldatavad säravkollased raamid jutustavad lugu ühest erilisest paigast Venemaa ja Läti kõrval ning Euroopa Liidu piiril, kuhu veel ei ulatu suurlinnastunud ja tööstuslik maailm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles