Haigestumus püsib suhteliselt kõrgel

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumine Eestis on stabiliseerunud, kuid püsib veel suhteliselt kõrgel tasemel. Eelmisel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 9554 haigestunut, neist 44% olid lapsed.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli eelmisel nädalal 713,2. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumine Harjumaal, Ida-Virumaal, Narvas, Jõgeva- ja Järvamaal.

Haigestumise kasvu märgiti Hiiu-, Järva-, Põlva- ja Raplamaal ning Lääne-Virumaal. Valgamaal püsis näitaja stabiilsena.

Eelmisel nädalal kasvas haigestumine ainult koolilaste hulgas, teistes vanusrühmades püsis haigestumine samal tasemel või langes. Grippi haigestumine on püsinud stabiilsena juba kahel järjestikusel nädalal.

E-Tervise SA terviseinfosüsteemi andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud kokku 348 inimest.

Nelja haigla andmete põhjal on gripi tõttu surnud tänavusel hooajal Eestis kuus inimest vanuses 53–79. Kõik kuulusid riskirühmadesse, neist neli olid vanemaealised, kõigil oli kaasuvaid haigusi.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel hinnatakse haigestumuse intensiivsust kõrgeks Belgias, Saksamaal ja Soomes, madalaks Küprosel, Poolas ja Suurbritannias. Ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust keskmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles