Puudega inimesed said teraapiatoad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa tugikeskuse tegevusjuhendajad Kadri Liivarand ja Rainis Osak on mõlemad arvamusel, et töötamine hooldusasutuses on raske nii füüsiliselt kui vaimselt ning kutsumuseta seda teha pole võimalik.
Valgamaa tugikeskuse tegevusjuhendajad Kadri Liivarand ja Rainis Osak on mõlemad arvamusel, et töötamine hooldusasutuses on raske nii füüsiliselt kui vaimselt ning kutsumuseta seda teha pole võimalik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa tugikeskus kasutab sügava vaimupuudega inimeste eest hoolitsemisel juba kuu aega Hollandi metoodikat, sellest lähtuvalt sisustati ka kaks tundetuba.

Rulooga pimendatud tuba, laes keerlemas niinimetatud diskopall ja põlemas värvilised tulukesed, õhus lõhnaküünalde aroom ja pehmetel sohvadel patjade vahel mõnulemas ja muusikat nautimas tugikeskuse kliendid. Just niisugune vaatepilt avanes Valgamaalase reporterile ja fotograafile teraapiatuba külastades.

«Nad on selles toas rahulikud, naudivad muusika-, lõhna- ja valgusteraapiat. Mõni neist tahaks siin olla päev aega, kuid oleme ikka töö nii korraldanud, et grupid mingi aja järel vahetuvad,» rääkis Valgamaa tugikeskuse juhataja Lea Uppin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles