Omavalitsuste liit ja arenguagentuur ühendavad jõud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa arenguagentuuri juht Rein Org
Valgamaa arenguagentuuri juht Rein Org Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa Omavalitsuste Liit ja Valgamaa arenguagentuur ühendavad jõud ning jätkavad ühtse juhtimise all, teatas märtsist ka arenguagentuuri juhtima asunud Valgamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Rein Org.

«Nii agentuur kui omavalitsusliit on maakonna tulevikule suunatud arendusorganisatsioonid. Meie väikses maakonnas on mõistlik, et neid kahte juhitakse ja majandatakse koos,» ütles ta.

Veebruari lõpus kinnitas arenguagentuuri nõukogu agentuuri juhatajaks Valgamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuhi Rein Oru, andes sellega heakskiidu omavalitsusliidu ammusele plaanile: ühendada maakonna erinevad arendusorganisatsioonid ühtse juhtimise alla. «Mõne aasta eest liitus meiega Valgamaa keskkonnakeskus, nüüd on aeg astuda samm edasi ning hakata ühte jalga käima ka arenguagentuuriga,» lisas Org.

Värske agentuuri juht lubab vähendada arendustegevuse juhtimiskulusid ning parandada kvaliteeti. Oru sõnul võib arendustegevuste üldiste suundadega seni rahul olla, küll aga jätab soovida valmisolek uueks haldusstruktuuriks.

«Haldusreform on silmapiiril, aga meie peidame üksteise võidu pead liiva alla ja eelistame rääkida millestki muust. Selge on, et tänane haldusstruktuur ei jää kestma ning kümmekonna aasta pärast elame teistsuguses maakonnas kui täna. Peame olema valmis kohe, kui reformipasun hüüab, et meie arengustruktuurid oleksid siis suutlikud.»

Rein Org leiab, et omavalitsusliidu ja arenguagentuuri baasil on võimalik kokku panna meeskond, kes võiks ja suudaks juhtida tulevast maakonda.

Esimeste sammudena kavandab Org suurendada agentuuri nõukogu rolli ning koos partneritega üle vaadata nõukogu komplekteerimise põhimõtted.

Ka kavandab Org ümberkorraldusi turismisektoris. «Turism on meie maakonnas üks selliseid naljakaid valdkondi, kus põhitegijad paiknevad Otepää ümbruses, aga sektori planeerimine ja juhtimine käib Valga kontorist. Plaanis on olulisemad tegijad kokku kutsuda ning muudatuste kavas kokku leppida,» ütles Org

Ühtlasi teatas Rein Org oma lahkumisest sihtasutuse Sangaste Loss juhatusest. «Valgamaa Arenguagentuur tegeleb otseselt maakonna turismi arendus- ja turundustegevuse suunamise ja juhtimisega, mistõttu ei sobi mul kuuluda ühe olulisema turismiobjekti – Sangaste lossi juhtkonda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles