Valga arstid abistavad lätlasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla.
Valga haigla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aastaid on Valga ja Valka meedikud proovinud ühistööd teha, ent ikka pole see õnnestunud. Valga haigla juhataja sõnul on nüüd takistustest üle saadud.

Valga haigla juhi Marek Seeri väitel on Valka perearstid juba Valga haigla ja ravivõimalustega tutvunud. «Kes on ikka olukorda oma silmaga näinud, oskab ka patsientidele teenust pakkuda,» lausus Seer.

Kui Läti perearstid hiljuti Valga haiglas käisid, näidati neile, kust patsient sisse tuleb ja kuidas pääseb päevapalatisse. Tutvustati haigla lahtiolekuaegu, samuti seda, millised on arstide vastuvõtuajad. Mingeid pabereid pole siiski allkirjastatud ja haigla juhataja sõnul polegi neid vaja, sest nii Eesti kui Läti kuuluvad Euroopa Liitu ning seega kehtivad ka suulised kokkulepped.

Valga haigla tõlkis oma hinnakirja ja muu info läti keelde.

«Läti perearstid küsisid, kas patsient saab kaardiga maksta, see võimalus on meil olemas. Patsiendil pole vaja kuskile raha vahetama minna. Hinnakiri on ka nii madalaks tehtud, kui veel oleme saanud, et aidata naabreid. Ma usun küll, et päevakirurgia ja uuringud on meil Läti hindadest odavamad,» lausus Seer.

Valga haigla ülemarst Merike Salumäe palus enda sõnul haiglat külastanud naaberriigi arstidel levitada infot, et Läti elanikud võtaksid välja Euroopa ravikindlustuse kaarti, mis kehtib EL riikides.» Ilma selleta me teise riigi kodanikke vastu võtta ei saa. Kaart antakse kindlustatule tasuta,» ütles Salumäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles