Rongid jäid hiljaks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädalavahetusel esines optilise kaabli vigastuse tõttu Eesti Raudtee taristul rongiliikluses tõrkeid.

Eile õhtul hilines kolm reisirongi: Tallinn-Tartu, Tartu-Tallinn ning Valga-Tartu-Tallinn. Liiklusgraafik oli häiritud ka kaubavedude osas. Reisirongide hilinemised jäid vahemikku 55 minutit kuni 1 tund ja 53 minutit.

Kaabli vigastused tuvastati Kehra, Lagedi ja Raasiku jaamades. Praeguseks on need likvideeritud ning viiakse läbi kontrolli kogu ülejäänud valguskaabli ulatuses. Probleem tekkis maa- ja õhukaabli ühendusmuhvis.

«Optilise kaabli kaudu edastatakse signaal Tallinnas asuva juhtimiskeskuse dispetšerpultidesse, kust toimub rongiliikluse juhtimine. Rikke tõttu oli andmeside häiritud ning liikluskorralduse tagamiseks sõitsid kohale töögrupid, kes juhtisid liiklust koha peal käsitsi,» selgitas olukorda AS Eesti Raudtee ohutusdirektor Ivan Kappanen.

Hetkel tegeletakse intensiivselt liiklusgraafiku taastamisega. AS Eesti Raudtee vabandab kõigi reisijate ja koostööpartnerite ees, kes rikke tõttu kannatasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles