Haigekassa muutis taasturavi rahastamise korda

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa..
Haigekassa.. Foto: Toomas Huik.

Märtsist kehtivas Eesti Haigekassa tervishoiuteenuste loetelus on kaasajastatud taastusravi osa. Olulisemate muudatustena on loetellu lisatud tegevusteraapia ja füsioteraapia grupiteraapiad. Statsionaarse taastusravi puhul on diferentseeritud voodipäeva piirhinda sõltuvalt patsiendi seisundist.

Kui varem sõltus statsionaarse taastusravi saamine sellest, millise haiguse tagajärjel funktsioonihäire tekkis, siis uuendatud põhimõtete puhul tulenevad ravinäidustused sellest, milline funktsioon vajab aktiivset taastamist. Nii on võimalik saada haigekassa tasustavat taastusravi ka neil, kellel on see vajadus tekkinud harva esineva haiguse või operatsiooni järgselt, mida varem kehtinud loetelus polnud nimetatud.

Antud teema tõstatab Eesti Reumaliit täna toimuval taastusravi konverentsil Tallinnas, andis teada liidu meediakoordinaator. Esinema on palutud Reet Kadakmaa Eesti Haigekassast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles