Riik ei saa Valka linna aidata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka.
Valka. Foto: Marko Liibak

Valka linnavalitsus sai mitmelt ministrilt vastused veebruaris saadetud abikirjale. Selles oli selgitatud linnas kujunenud rasket majanduslikku olukorda, mis tekkis pärast käibemaksumäära tõstmist riigis.

«Edasise tegevuse käigus vaatleme võimalust luua programm piirialade arengu toetuseks,» kirjutati regionaalarengu ja omavalitsuste ministeeriumist. Ent see tulevat kõne alla alles pärast maksude laekumise kasvu riigieelarvesse, vahendas Valka ajaleht Ziemellatvija.

Mõistes, et oluliselt on vähendatud finantseeringut teede ja tänavate hoolduseks, soovitas ministeerium leida teisi ressursse transpordi infrastruktuuride korrastamiseks.

Rahandusministeerium vastas, et maksutõusu otsus võeti vastu Läti majanduse stabiliseerimise ja kasvu mõjutamise programmi elluviimiseks.

Transpordiministeerium teatas, et finantseeringu tõstmist 2008. aasta tasemele saavad otsustada vaid valitsus ja Seim. Siiski pole see praegu võimalik, sest rahastust on vähendatud kõigis valdkondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles