Tarbijakaitsjad leidsid rikkumisi Valgamaalgi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimase realiseerimiskuupäevaga tooted.
Viimase realiseerimiskuupäevaga tooted. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarbijakaitseamet kontrollis 13. ja 14. märtsi õhtul kauplustes üle Eesti kauba realiseerimise ja tarvitamise lõpptähtpäevast ehk «kõlblik kuni» kuupäevast kinnipidamist. Rikkumisi esines kokku 62 kauplusest 39 protsendil.

Osal ameti tuvastatud juhtudel oli poodides müügil üksikuid «kõlblik kuni» kuupäeva ületanud kaupu, mis olid kauplusetöötaja tegemata töö tõttu muu kauba hulka jäänud. Peamised rikkumised olid siiski tahtlikud, kus «kõlblik kuni» kuupäeva ületanud kaup oli teistest eraldatud ja alla hinnatud.

Valgamaal kontrolliti tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul nelja kauplust. Tõrva TÜ Võru tänava A ja O poes ning Selvehalli A ja O kaupluses Valgas oli müügil «kõlblik kuni» ületanud toidukaup. Samas leiti Selvehallist vaid üks selline toode.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles