Valga ja Valka pakuvad muuseumiööl mitmekesist programmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles hoones töötas Valga teater Säde.
Selles hoones töötas Valga teater Säde. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muuseum ja Valka koduloomuuseum tähistavad laupäeval, 16. mail rahvusvahelist muuseumipäeva. Erinevatest üritustest saab osa võtta poole ööni.

Valga muuseumis avatakse muuseumiöö «Öös on asju!» kell 18. Sellele järgneb kell 18.30 algav orienteerumismäng «Leia vale asi», millel jagatakse auhindu ja kuhu tasub minna kogu perega.

Kell 19.30 saab osaleda öötöötoas, mida juhib kostüümikustnik Mare Raidma. Näidatakse ka ETV seriaali «Tuulepealne maa» kauneid kostüüme.

Näituse «Esimesed asjad Valga muuseumis» tutvustamine algab kell 21, mil saab teada, kuidas Valga Muuseum alguse sai.

Järgmine öötöötuba «Juuksuritöö 60 aastat tagasi ehk ehk kurgiga või kurgita» algab kell 21.30. Teostatakse habemeajamist endisaegsete vahenditega.

Alates kella 22.30 saab kuulata vaikset muuseumimuusikat.

Valka koduloomuuseum nagu teisedki muuseumid kogu Lätimaal, teeb samuti ettevalmistusi muuseumiöö läbiviimiseks. Ürituse alapealkiri on «Reisimine» ja Läti muuseumide ühiselt valitud võtmelause «Kus sa käisid ...».

Üritus algab laupäeva õhtul traditsiooniliselt kell 19 ja kestab pühapäeva esimeste tundideni. Muuseumi külastamine on sel ajal tasuta.

Kella 19-01 toimub muuseumi ekspositsioonide külastamine. Saab ka näha videofilmi Valka linna ja Eesti kohta, avatud on näitus «Valgusobjektid muuseumi pargis», millel osalevad Valka põhikooli ja Valka kunstikooli õpilased ning rajooni kunstnikud. Toimub pildistamine stafaažide (seminari kasvandike figuuride) juures.

Kell 21 on Valka kunstikooli õpilastööde näituse «Pärand. Retk muuseumi varasalvedesse.» avamine muuseumi näitusesaalis. Näitus jääb avatuks 5. juulini.

Kell 22-23 saab kuulata Valka rajooni muistendeid, pärimusi ning ka tantsu lüüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles