Lätlased: Eestist ostame süüa ikka hulgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selver Valgas.
Selver Valgas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga ja Valka kohta öeldakse: üks linn, kaks riiki. Eriti praegusel hädisel ajal on piirilinnade elanikud kiiresti selgeks saanud, mida tasub odavamalt osta Eestist, mida Lätist, kirjutab Õhtuleht.


Kohe kaksiklinna poolitava sümboolse piiripunkti taga seisavad Eesti kaubandusmekad, mis meelitavad ligi üha rohkem lätlasi.

Selveri suured kilekotid näpus, vantsivad Valgas poodlemas käinud Sandra ja Aiga tagasi Valkasse. Ehkki naiste sõnul on Valkas kolm suuremat toidupoodi, eelistavad nii nemad kui ka paljud teised poes käia hoopis Eestis. «Teil on hinnad odavamad ning valik suurem ja parem,» põhjendavad nad.

Sandra lisab, et kui veel aasta tagasi oli toidukaup Eestis kallim kui Lätis, siis nüüd olevat see vastupidi. «Muutused Eesti kasuks on toimunud viimaste kuude jooksul.»

Sandra ütleb, et käib Valgas poes enamasti paar korda nädalas. «Kahe asja pärast me Eestisse ei tule - kui ostame, siis ikka hulgi,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles