Meelis Kivi: Sõdureid ei või jätta kahe silma vahele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Kivi
Meelis Kivi Foto: Eleri Lõhmus/Valgamaalane

Täna tähistatakse meie riigis esimest korda veteranipäeva, mis on pühendatud missioonisõduritele ja teenistuses vigastada saanud Eesti sõjameestele.

«See on väga ilus ja vajalik ettevõtmine, sest on armastatud sõna »veteran« taga näha aastakümnete taguseid mehetegusid, aga tunduvalt vähem on räägitud, mida meie meeste ja naiste missioonid praegu on tähendanud,» ütles Meelis Kivi SAst Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon.

Tema hinnangul on tänapäeval sõjameeste kannatused ja haavad tihti tunduvalt tõsisemad kui varem.

«Sõdureid ei või jätta kahe silma vahele,» lausus ta. «Moraalselt on sõduril praegu raskem, sest kui vanasti oli rindejoonel vastane näha, siis nüüd rindejoont ei ole. Nad on äärmiselt mehised mehed, keda on vaja austada.»

Veteranipäeval tänatakse vapraid Eesti mehi ja naisi, kes on kodust kaugel taganud meie riigi julgeoleku, saanud vigastada teenistuses või sõjalisel väljaõppel. Samuti tänatakse ja tunnustatakse nende perekondi ja lähedasi.

Veteranipäeva keskne üritus on Veteranirock täna kell 18.30 Tallinna Vabaduse väljakul, aga veteranidele korraldavad väeosad kokkutulekuid üle Eesti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles