Korraldajad lubavad päikselist ja hoogsat talgupäeva

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga kultuurikeskuse kollektiiv alustas talgutega 3.mai hommikul.
Valga kultuurikeskuse kollektiiv alustas talgutega 3.mai hommikul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme, 4. mail tuleb tõeliselt päikseline talgupäev kõikjal üle Eesti. Reede keskpäevase seisuga on kavas 1496 talgut, kuhu registreerunud kokku juba üle 17 800 talgulise ja osalejaid tuleb pidevalt juurde. Ettevalmistused tegusa talgupäeva õnnestumiseks on tehtud.

Valgamaal oli reedel kella kümneks registreeritud 53 talgut kokku 704 osalejaga.

Kõik viimasel hetkel osaleda otsustavad inimesed saavad end samuti kirja panna talguveebis aadressil www.teemeara.ee või homme lihtsalt talgutele tulla.

Vabariigi president osaleb tänavu Jõekääru lastelaagri korrastamise talgutel Kanadas.

EMHI andmetel on talgupäeval päikseline kevadilm: laupäeval tuleb vähese pilvisusega või selge sajuta ilm. Puhub enamasti lõunakaare tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur on 13..18°C, rannikul kohati 10..12°C.

«Teeme ära» talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et tänavune talgupäev tõotab tulla mullusest päikselisem ja hoogsam.

«Hea meel on selle üle, et mai esimesest laupäevast on kujunemas hoolimise päev – perekondade, sõpruskondade, kogukondade ja ametkondade ühine teeme-ära-päev. Tänavu on kavas rohkem talguid kui eelmisel aastal ja talguliste eelnev kirjapanek on läinud samuti suurema hooga. Enam pole muud kui munavõileib ja morsijook endale homseks kaasa pakkida ning sammud sobivale talgule seada!»

Kümned tuhanded talgulised kõikjal üle Eestimaa võtavad homme käsile kodukandi korrastamise või panevad õla alla mõnes kaugemas talgupaigas.

Edelaraudtee võimaldab 4. mail kõigil talgulistel sõita talgutele rongiga 50% odavamalt. Soodustus kehtib neile, kellel rongi tulles kaasas talgutöövahend – luud, labidas, reha või muu aiatööriist – või töökindad.

Töötukassa maksab sarnaselt eelmisele aastale talgutööl osalemise eest registreeritud töötutele sõidutoetust. Täpsemat infot on võimalik saada töötukassa infotelefonilt 15501. Lisaks kehtivad mitmed soodustused prügiveole, ka talgusupi, tööriistade ja muu soetamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles