Tõhustub töö alaealiste kuritegude ennetamise nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavalitsus
Valga maavalitsus Foto: arhiiv

Esmaspäevaks, 25. maiks esitati Valga maavalitsusse kriminaalpreventiivsete projektide konkursile 14 taotlust, et saada toetust Valga maakonna alaealistega tehtavale kuriteoennetuslikkule tööle.

Konkursiga soovitakse luua alaealistele võimalusi osaleda noorte- või sotsiaalprogrammides, võimaldada tegevust sotsialiseerumise toetamiseks ning arendada psühholoogiliste nõustamisteenuste süsteemi.


Samuti on eesmärk alternatiivõppe toetamine, vanemlusega toimetuleku koolitused, laste heaolu võrgustiku koostöö tõhustamine, tugiõpilasliikumise jätkusuutlikkuse tagamisele kaasaaitamine, vaba aja veetmise võimaluste laiendamine ning tugiisiku teenuse arendamine.

Projektitegevus viiakse läbi Valgamaal ja/või Valgamaa lastega.

Maavalitsusse laekunud 14 taotlusest olid piirkonniti esindatud Valga, Palupera, Helme, Taheva ja Puka. Taotlused laekusid ka mittetulundusühingutelt, politseist ja lastekodudelt. Kui toetust taotleti kogusummas 203 601 krooni, siis projekti eelarves on raha vaid 150 000.

«Kõige enam projekte laekus Valga ja Helme piirkonnast. Toetuste jaotus selgub hiljemalt 25. juuniks,» ütles maavalitsuse peaspetsialist laste hoolekande alal Jaanika Käst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles