Kavandatavad muudatused haiglavõrgus tekitavad konkurentsi

, eleri.lohmus@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla haldusjuht ja nõukogu esimees Jüri Teder demonstreerib Valgamaalasele, milliste süsteemide abil Valga haigla värskelt rajatud päikesepaneelid energiat toodavad. Just ulatuslikud investeeringud on ka üks põhjus, mis sotsiaalministri Taavi Rõivase hinnangul pole otstarbekas haigla sulgemist isegi mitte kaaluda.
Valga haigla haldusjuht ja nõukogu esimees Jüri Teder demonstreerib Valgamaalasele, milliste süsteemide abil Valga haigla värskelt rajatud päikesepaneelid energiat toodavad. Just ulatuslikud investeeringud on ka üks põhjus, mis sotsiaalministri Taavi Rõivase hinnangul pole otstarbekas haigla sulgemist isegi mitte kaaluda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigi plaan haiglavõrku ümber korraldada on pannud haiglad omavahel konkureerima. Võru linnavolikogult tuli sellega seoses ootamatu ettepanek.

Võru linnavolikogu võttis mai alguses vastu otsuse teha vabariigi valitsusele ettepanek mitte muuta ASi Lõuna-Eesti Haigla staatust üldhaiglast maakonna- või kohalikuks haiglaks ning samas määrata selle haigla teeninduspiirkonnaks Võru-, Põlva- ja Valgamaa.

Võru linnavolikogu esimees Erki Saarman ütles otsuse tagamaid selgitades, et see tuleneb uuest haiglavõrgu arengukavast. Selleks, et haigla säilitaks üldhaigla staatuse, peaks raviasutuse teeninduspiirkonna suurus olema vähemalt 40 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles