Kampaania tõstab au sisse priitahtlikud pritsumehed

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Kunnar Rüsülainen

Päästeliit korraldab kultuuripärandi aasta käigus vanade päästealaste fotode ja filmide kogumise kampaania, andis teada päästeliidu kommunikatsioonijuht. Kampaania eesmärk on säilitada tulevastele põlvedele fotodel ja filmilindil jäädvustatud mälestus vabatahtlike päästjate tegevusest nii sõjaeelsel kui sõjajärgsel perioodil.

Koostöös Rannarahva muuseumi ja Eesti tuletõrjemuuseumiga tahab päästeliit kokku koguda fotod ja muud salvestised vabatahtlikest pritsimeestest, merepäästejaamadest, -paatidest ja nende vabatahtlikest meeskondadest.

Oodatud on pildid vabatahtliku päästega seotud naisseltsidest, puhkpilliorkestritest ja karskusliikumisest. Samuti ülesvõtted nõukogude võimu aegsest vabatahtlikust ja sõjaväestatud tuletõrjest. Kogutud materjal esitatakse ja säilitatakse tuletõrjemuuseumis. Merepäästejaamu ja -päästet puudutav osa antakse üle Rannarahva muuseumile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles