Mäkketõus köitis publikut efektsete sooritustega

, eleri.lohmus@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene takistus pidi korraldajate soovi järgi võistlejad õhku tõstma. Nii mõnelgi juhul see ka õnnestus.
Esimene takistus pidi korraldajate soovi järgi võistlejad õhku tõstma. Nii mõnelgi juhul see ka õnnestus. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Laatre karjääris Eesti meistrivõistlusi alustanud mootorratastel mäkketõusjad pakkusid publikule vaatemängulise võistluse, pannes rahva kaasa elama nii õnne kui ebaõnne korral.

Esimeste võistlusvoorude järel sai rahvas näha motomeeste efektseid püüdlusi jõudmaks mäe tippu, mis paljudel lõppesid paraku kukkumisega enne ülima eesmärgi saabumist. Ent võistluse arenedes alistus ka mägi järjest rohkematele sõitjatele.

Võistluse üks peakorraldaja Kristjan Siilak selgitas, et mägi töötas täpselt nii, nagu planeeritud. «Kaks-kolm sõitjat ikkagi hüppas ka – esimene nukk oligi mõeldud hüppena. Oligi nii mõeldud, et esimeste sõitudega ei saa keegi üles ja siis järjest lihtsamaks läheb. Lõpus oligi sajandike mäng. Arvan, et pealtvaatajatel oli päris pingeline,» tõi Siilak välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles