Valga vene gümnaasium korraldas viiepäevase olümpia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnatänavail marssinud Valga vene gümnaasiumi õpilased jõudsid kooli olümpiamängude avatseremooniale keskstaadionile.
Linnatänavail marssinud Valga vene gümnaasiumi õpilased jõudsid kooli olümpiamängude avatseremooniale keskstaadionile. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viiel möödunud päeval oli Valga vene gümnaasiumi õpilastel võimalus osaleda järjekordsetel kooli olümpiamängudel. Esmaspäevasele avatseremooniale kogunes umbes 450 õpilast.

Koolidirektor Jelena Laul jäi viiepäevase üritusteseeriaga igati rahule. «Ilmataat soosis meid ning mängudel osales umbes 80 protsenti õpilastest: nii algklassidest kui ka põhikoolist ja gümnaasiumist,» kiitis Laul.

Ta lisas, et ei osalenud vaid abituriendid, kel eksamite aeg, ning 9. klasside õpilased, kel eksamikonsultatsioonide periood, mõned õpilased osalenud siiski neistki klassidest.

Eelmine kord toimusid Valga vene gümnaasiumi olümpiamängud 2005. aastal. «Korraldame neid iga nelja aasta tagant nagu päris olümpiamänge,» märkis Laul.

Toetust saadi mitmelt poolt

Ta on tänulik ürituse kordaminekule kaasaaitamise eest politseile, kes aitas turvata mängude avapäeval toimunud marssi linnatänavatel, aga ka linnavalitsusele, kes toetas ettevõtmist rahaliselt.

Oma toetava õla pani alla ka Eesti Olümpiakomitee (EOK), kes andis loa kasutada Valga keskstaadionil toimunud avatseremoonial EOKi lippu ning andis välja 100 diplomit parimate sportlaste autasustamiseks olümpiamängude pidulikul lõpetamisel.

Laul märkis, et iga olümpiamängude võistluse järel said parimad sportlased lisaks aukirja ning kaela väikese medali.

Kuigi see aasta EOK olümpiamänge rahaliselt toetada ei saanud, polegi see Lauli sõnul nii tähtis, sest hoopis olulisemad on entusiasm ning tahe midagi ära teha.

Põhirõhk polnud võistlemisel

Laul rõhutas, et nende päevade jooksul ei olnud peamine rõhk võistlemisel. Oluline oli seegi, et õpilased saaksid avardada silmaringi ning koguda uusi teadmisi. Nimelt loositi igale osalenud klassile üks Euroopa riik (neid sai kokku 23), mida tuli tundma õppida ning avamarsil ja -tseremoonial esindada.

Koolidirektori sõnul on õppeasutusel kavas iga-aastaseks traditsiooniks muuta 5.–12. klassile mõeldud matk Sooru, kuhu on parajasti pikk maa ning kus head võimalused erinevateks tegevusteks ja mängudeks. Lõppenud olümpiamängude osana neljapäeval korraldatud Sooru matkal osales umbes
180 õpilast.

Kooli olümpiamängudel olid kavas veel traditsioonilised kergejõustikualad, jalgpall poistele ja tüdrukutele, korvpall, rahvastepall ning rannavõrkpall. Viimati nimetatud ala tuli sel korral võistluspaaridel mängida küll saunalinaga. Lisaks oli kavas asfaldijoonistuste võistlus.

Matkasid ka algklassid

Vene gümnaasiumi algklasside kehalise kasvatuse õpetaja Karina Unt märkis samuti, et üritus läks vägagi korda ning kõik sujus nii nagu plaanitud. «Midagi ära jätta ega muuta meil ei tulnud,» lisas Unt. Ta märkis, et ka väiksemad õpilased käisid matkal – nimelt käidi Valka laululaval, kus sai osaleda mitmetes mängudes ning pärast sööki tagasi kodulinna tuldud.

Tema sõnul olid üritused mudilastele paraja raskusastmega. «Arvestasime sellega, et ega väiksemad palju ei jõua. Õhtuks olid nad ikka päris väsinud, kuid see oligi eesmärk, et lapsed saaksid võimalikult palju tegevust,» rääkis Unt.

Parimad


Vene gümnaasiumi õpetaja Vassili Dinis loetles mõnede spordialade parimaid. Rahvastepalli võitsid 6. klassi poisid ning tüdrukute seas 5.a ja 5.b klassi ühisvõistkond, jalgpallis olid poistest parimad 8.a klassi omad ning vanemas rühmas 9.b klassi poisid. Tüdrukute korvpallis võitsid oma vanuserühmas 7.b ja 11. klass.

Rätikutega mängitud rannavõrkpallis olid parimad 9.–11. klasside õpilaste seas Armand Teever ja Gleb Sljusartšuk ning noorematest Jevgeni Botarov ja Aigars Nilenders.

Tüdrukutest olid võidukad vastavalt Ksenja Guštšenko ja Alisa Dvornik ning Maria Malõševa ja Alina Kirku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles