Maakonna tantsupidu tõi naeratuse suule

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonna tantsupidu «Tantsusammul läbi Valgamaa»
Maakonna tantsupidu «Tantsusammul läbi Valgamaa» Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

"Kui ma hakkan rahvatantsu tantsima, siis juba esimene takt toob naeratuse suule," ütles Hargla naisrühma "Kullerkupp" tantsija Hele Zilmer pärast Valga maakonna tantsupeol esinemist.

Valga linnastaadioni vallutasid täna kell kuus rahvatantsijad üle kogu maakonna. Kõige rohkem olid esindatud nais- ja memmede tantsurühmad - mõlemaid 11 koosseisu jagu. Kõige kesisemad olid aga gümnaasiumite tantsurühmade rivid: pastlad olid jalga tõmmanud vaid Otepää Gümnaasiumi rühm "Nuustaku Noored", ja Tõrva Gümnaasiumi rühm. Lisaks rahvatantsijatele said oma tantsuoskusi näidata ka erinevad võimlemisrühmad.

Meeleoluka tantsuõhtu repertuaar pakkus midagi nii noortele kui ka vanadele. Enne tantsude algust moodustasid tantsijad kätest kinni hoides Valga maakonna kujutise, kuhu mehed lippudega kõiki maakonna valdu märgistasid. Kõige võimsama emotsiooni ja elamuse pakkus tantsupeo lõputants „Kungla rahvas“, mida esitasid kõik rühmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles