Ühisoperatsiooni käigus leiti keelatud kraami

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reidi käigus avastatud salapiiritus
Reidi käigus avastatud salapiiritus Foto: Maksu- ja tolliamet

Eelmise nädala neljal päeval toimus Koidula ja Luhamaa piiripunktides, Valgamaa teedel ja Ikla-Pärnu maanteel maksu- ja tolliameti (MTA) ning ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) ühisoperatsioon, mille eesmärk oli narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ebaseadusliku Eestisse toimetamise tõkestamine. Operatsiooni käigus kontrolliti riskianalüüsile ja loodud riskiprofiilile tuginedes 676 sõidukit.

Valgamaa teedel kontrolliti MTA pressiesindaja kinnitusel 169 sõidukit. Kontrollide tulemusel avastati kaks alkoholijoobe tunnustega mootorsõidukijuhti, 40 liitrit piiritust, kaks juhtimisõiguseta rollerijuhti, üks tehnoülevaatust mitteomav sõiduk, üks relvaseaduse rikkumine ja ebaseaduslik külmrelv.

MTA teabeosakonna juhataja Tõnis Kuuse sõnul oli ühisoperatsiooni eesmärk tõkestada ja avastada narkootiliste ainete ning lähteainete ebaseaduslikku toimetamist Eestisse. «MTA ja PPA teevad väga tihedat igapäevast koostööd erinevates valdkondades, kuid narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ebaseadusliku käitlemise tõkestamine on mõlema ametkonna üks prioriteete,» märkis Kuuse.

«Koostöö ja selliste operatsioonide eesmärk on uimastikaubitsejate tabamine ja piiriülese kuritegevuse tõkestamine,» lisas Kuuse.

PPA piirivalveosakonna teabebüroo juht Inge Lindsaar ütles, et narkokuritegevuse puhul on tegemist väga mitmetahulise probleemiga ning sellega edukas võitlemine eeldab nii PPA sees efektiivset ühist tegutsemist kui ka koostööd vahetut piirikontrolli teostavate ametkondade nagu toll ja piirivalve vahel.

«Vahetame omavahel infot, koostame ühiseid riskianalüüse ja planeerime rahvusvahelist koostööd narkootikumide salakaubaveo vastu võitlemiseks,» selgitas Inge Lindsaar. «Sarnaseid operatsioone saab piiripunktides toimuma ka edaspidi,» lisas Lindsaar.

Neljal päeval kokku oli kontrolltoimingutesse kaasatud nii tolli- kui ka politseiametnikke, samuti kasutati kontrollidel mõlema ametkonna teenistuskoeri. Kontrollide tulemusena avastati näiteks narkootilist ainet, 40 liitrit piiritust, gaasipüstol, teleskoopnui, hulgaliselt puuduvaid reisidokumente ja liiklusseaduse rikkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles