Nutikas rakendus võimaldab mobiili raputades kontojääki vaadata

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.Foto on illustreeriv
Mobiiltelefon.Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaks aastat tagasi avas Swedbank esimesena Eestis Androidi ning iPhone mobiilipanga. Praeguseks enam kui 105 000 korda alla laetud rakendust kasutatakse kõige enam kontojäägi vaatamiseks ning maksete tegemiseks. Seetõttu toobki Swedbank sellel nädalal Eestis, Lätis ja Leedus turule võimaluse vaadata kontojääki vaid telefoni raputades.

Swedbanki elektrooniliste kanalite juhi Arno Pae sõnul tehakse praegu mobiiltelefoni abil kolm korda rohkem makseid kui kontorites. «Statistika näitab, et kõige sagedamini kasutavad inimesed mobiilirakendust siiski lihtsalt kontojäägi vaatamiseks. Seepärast jõudsimegi uue teenuse väljatöötamiseni,» lisas Pae.

«Kontojääk tekib Swedbanki mobiilirakenduse avaekraanile ilma, et oleks tarvis mobiilipanka sisse logida, piisab ainult rakenduse avamisest ja telefoni raputamisest. Androidiga telefonidel saab kontojääki kuvada ka »vidinana« telefoni töölaual,» selgitas Pae.

Rakendust testinud inimesed leidsid, et tegu on lõbusa ja mugava lahendusega. Kontojäägi jälgimine on uue rakenduse abil oluliselt lihtsam ja kiirem, mistõttu vaadatakse seda ka sagedamini. Testijate hinnangul aitas see igapäevastel kuludel paremini silma peal hoida. Ehkki kontojääki saab rakenduse avaekraanil uuendada ka näpuga üle ekraani tõmmates, leidis enamik pilootkasutajaid, et telefoni raputamine on selleks märksa lõbusam viis.

Pae hinnangul on tegemist turvalise lahendusega. «Rakendust kasutades ei ole võimalik teada saada mingeid andmeid kasutaja kohta peale ühe kontojäägi. Kontojäägi vaatamine ilma sisselogimiseta vähendab võimalust, et kõrvalviibija sattub nägema kasutaja paroole. Kõrvalviibijatele soovimatu andmete avaldamine on kindlasti üks olulisi mobiili kasutamise turvariske, millega soovitame arvestada nii mobiilipanka kui muid rakendusi kasutades,» sõnas Pae.

Uut lahendust saab tasuta kasutada järgmise aasta juulini. Swedbank jälgib teenuse kasutatavust võrreldes tavalise kontojäägi vaatamise võimalustega, mis jäävad klientidele endiselt kättesaadavaks, ning vastavalt sellele kujundatakse teenuse hind.

Kiire kontojäägi vaatamise võimalus on Swedbanki klientidele Rootsis mobiili- ja internetipanga pakettides juba mõnda aega kasutusel olnud ning teenus on muutunud ülipopulaarseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles