AS Valga Vesi saab kopsaka toetuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hankes osales ka AS Valga Vesi.
Hankes osales ka AS Valga Vesi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnainvesteeringute keskus toetab 13 ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteemi projekti ning eraldab nende tarbeks Euroopa ühtekuuluvusfondist (ÜF) 39 miljonit eurot, andis teada keskkonnainvesteeringute keskuse kommunikatsioonijuht.

Suurimad toetuse saajad on AS Viimsi Vesi ja Strantum OÜ. Viimsi veekorralduse parandamiseks suunab KIK ÜFist 12,2 miljonit eurot ning Strantumi Harku valla veemajandusprojekti toetab 9,7 miljoni euroga.

Teistest maakondadest on üks suurima toetussumma saaja Valga Vesi AS, kes rekonstrueerib enam kui 2,1 miljoni euro eest Valga linna ühisveevärki ja kanalisatsioonisüsteeme.

Lisaks Harju- ja Valgamaale suunatakse ÜFi raha Lääne-, Järva-, Viljandi-, Võru-, Jõgeva- ja Lääne-Virumaale.

Neljandasse veemajanduse infrastruktuuri taotlusvooru esitati 20 taotlust, kus sooviti ÜFist kokku taotleda 65,3 miljonit eurot.

Euroopa ühtekuuluvusfondist rahastatava meetme «Veemajanduse infrastruktuuri arendamine» rakendamise eesmärk on elanikele nõuetekohase veevarustuse- ja kanalisatsiooniteenuse osutamiseks vajalike ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteemide arendamine.

Perioodil 2007–2013 on praeguseks KIK otsustanud kokku toetada 86 veeinfrastruktuuri projekti üle Eesti, mille tulemusena luuakse elanikele võimalus liituda ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga ning saada endale nõuetele vastav joogivesi. Koos neljanda taotlusvooru positiivsete otsustega on KIK suunanud veemajandusse ligi 464 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles