Kombain teeb metsas kurja

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksatükid ja lehed mustikate sees annavad põhjust arvata, et selle konkreetse, Rimi juures tegutseva kokkuostja kätte oma tänase mustikasaagi toonud korilane on olnud eriti aktiivne mustikakombainiga metsarahmija.
Oksatükid ja lehed mustikate sees annavad põhjust arvata, et selle konkreetse, Rimi juures tegutseva kokkuostja kätte oma tänase mustikasaagi toonud korilane on olnud eriti aktiivne mustikakombainiga metsarahmija. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

RMK Valgamaa metskonna metsaülema Risto Sepa sõnul teeb mustikakombaini hooletu kasutamine mustikakorjamisel palju kurja.

«Seda on väga täpselt metsas näha, kus on kombainiga korjatud ja kus mitte – selge jälg jääb maha. Silma järgi tundub, et paha nad teevad küll, sest lehed jäävad hõredamad ja kogu pilt on päris nukker,» rääkis ta.

Kuigi kombainidega marjulised on puhmastele suurt kahju tekitamas, keskkonnaameti Põlva-Valga-Võru regiooni kaitse planeerimise spetsialisti Jaanus Tanilsoo sõnul ühtegi otsest piirangut marjakombainide kasutamisele pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles