Valga-Valka sai teise koha

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimlaine peaks ulatuma nii Eestisse kui Lätti. Foto on illustreeriv.
Inimlaine peaks ulatuma nii Eestisse kui Lätti. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Perioodil 24. juuni kuni 15. juuli toimus Kaksiklinnade Assotsiatsiooni noorteprojekt, mille käigus valiti Euroopa kaksiklinnade kultuuripealinn, andis teada Valga linnavalitsuse arenguameti peaspetsialist Katre Kikkas. Võitis Oderi-äärne Frankfurt - Słubice Saksamaa ja Poola piiril, teise koha sai Valga-Valka ning kolmanda Narva-Ivangorod.

Projekti juhtpartner oli Oderi-äärses Frankfurdis tegutsev ajalooinstituut ja piiriülese koostöö arenduskeskus.

Kaasatud oli lisaks eelnimetatutele Imatra-Svetogorsk Soome ja Venemaa piiril. Teistest kaksiklinnadest külastati veel ka Český Těšín - Cieszynit Tšehhi ja Poola piiril ning Görlitz-Zgorzeleci ja Guben-Gubinit Saksamaa ja Poola piiril.

Toimus kaks õppereisi, esimene neist Eestisse, Venemaale ja Soome ning teine Tšehhi, Poolasse ja Saksamaale. 25 noort Kaksiklinnade Assotsiatsiooni liikmeslinnadest hindasid kaksiklinnade omavahelist piiriülest koostööd neljas valdkonnas: haridus ja keel; kultuur ja festivalid; majandus ja kaubandus ning administreerimine ja poliitika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles