Sangastet väisavad teiste seas kuningas ja president

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste rukki päeva pärimusmuusika kontserdi peaesineja on ka Viljandi pärimusmuusika festivalil esinev Maria Korepanova Udmurdimaalt.
Sangaste rukki päeva pärimusmuusika kontserdi peaesineja on ka Viljandi pärimusmuusika festivalil esinev Maria Korepanova Udmurdimaalt. Foto: MTÜ Fenno-Ugria Asutus

Homme leiab Rukki Maja õuel aset Sangaste rukki päev. Lisaks laadamelu nautimisele saab võistelda tõukeratastel, osaleda õpi­tubades ja kuulata pärimusmuusikat.

Korraldaja, projektijuht Oliver Loode sõnul on sel korral päeva avamine eriline. Kohale tulevad rukkikuningas Hans Kruusamägi, kellele rukkiselts on selle tiitli andnud kui suurimale rukkikasvatajale, ning Eesti rukki seltsi president Vahur Kukk. Tervitusega esinevad ka Sangaste vallavanem Kaido Tamberg ja Rukkiküla esindajad.

Kella üheteistkümnest saab nautida laadamelu, neljapäeva hommikuks oli registreerunud ligi 50 kauplejat. «Laadal pakuvad oma tooteid nii kohalikud kui ümberkaudsed käsitöömeistrid ja toiduvalmistajad. Müüakse ka taimi ja istikuid,» täpsustas Loode.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles