Sõiduautost avastati hiigelkogus hašišit

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna ametnikud pidasid juuli keskel kinni sõiduauto, mille läbivaatlusel leiti 111,55 kilogrammi hašišit, andis amet teada.

16. juulil läbis Valga piiripunkti sõiduauto BMW, mida juhtis Narva elanik. Valga–Tartu–Jõhvi maanteel Kalmakülas pidasid maksu- ja tolliameti ametnikud kahtlust äratanud sõiduki kinni.

Sõiduki läbivaatuse käigus leiti salakaubaveoks kohandatud peidikutest kokku 111,55 kilogrammi hašišit ning Viru maakohus rahuldas sõidukijuhi vahi alla võtmise taotluse. Narkootikumid võeti ära ja juhtumi suhtes alustati kriminaalmenetlust, mille kohtueelset uurimist juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul oli tegemist rahvusvahelise narkotransiidiga. «Praegune uurimine näitab, et aine pärines Lääne-Euroopast ja oli mõeldud turustamiseks väljaspool Eestit,» selgitab Kuus.

Tegemist on ühe viimase aja suurema narkootikumide avastusega Eesti lõunapiiril.

«Tabasime sõiduki, mis oli spetsiaalselt kohandatud narkootiliste ainete vedamiseks Lääne-Euroopast Eestisse. On rõõmustav, et meil õnnestus taas kord kõrvaldada salakauba turult märkimisväärne kogus narkootilisi aineid, mis on kahtlemata oluline samm võitluses salakaubavedajatega,» lisas Kuus. Narkootiliste ainete salakaubaveo tõkestamine on üks ameti peamistest prioriteetidest.

Narkootilise aine toimetamise eest üle Euroopa Liidu tolliterritooriumi piiri või riigipiiri grupi poolt võidakse karistada kahe- kuni kümneaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles