Vargad viisid murutrimmeri ja mootorsae

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ööl vastu 13. augustit varastati Otepää vallas Vana-Otepää külas lukustamata garaažist murutrimmer Stihl ja mootorsaag Husqvarna. Kahju on 900 eurot.

Lõuna-Eestist on viimastel nädalatel politseile teatatud mitmest juhtumist, kus vargad on kaasa viinud just nimelt muruhooldustehnikat. Näiteks murti samal ööl Valgamaal Helme vallas sisse Taagepera lossi katlamaja-garaaži ja viidi ära rider-tüüpi muruniiduk Husqvarna.

Ka teatati 13. augustil politseile kahest sissemurdmisest Otepää vallas Pilkuse külas. Ühel juhul viidi teiste asjade seas kaasa ka murutrimmer.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Küllike Taits ütles teisipäeval Valgamaalasele, et vargused kuuridest, garaažidest, suve- ja maakodudest on aastast aastasse Lõuna-Eestis aktuaalseks teemaks olnud. Ta märkis, et tegu on kohtadega, kus inimesed ei viibi kogu aeg. Nendes kohtades puuduvad tihti turvaseadmed ja valve, samuti pole valgustust.

«Praegu ei ole õiguskaitseasutustel andmeid, mis annaks alust väita, et Lõuna-Eestis tegutseb selle profiiliga varastegrupp, kuid me kontrollime kõiki versioone,» lisas prokurör.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles